Illustraties Veiligheidsboekje Circulus

illustraties, boekontwerp, drukwerk
klant: Circulus

Het zakboekje met veiligheidsinstructies dat medewerkers van afvalbeheerder Circulus bij zich hebben.

Een zakboekje voor alle medewerkers

Veiligheid op de werkvloer is een thema waar alle medewerkers van afvalbeheerder Circulus nadrukkelijk bij betrokken worden. Hiervoor heb ik in opdracht van Circulus een zakboekje ontworpen waarin met heldere teksten en illustraties wordt uitgelegd wat de medewerkers moeten weten over veiligheid.

Positieve sfeer

Voor de opdrachtgever is een belangrijk uitgangspunt dat de afbeeldingen laten zien hoe het wél moet. Zo worden de aspecten van veilig werken op een positieve manier benadrukt. Belangrijke en herkenbare situaties heb ik uitgewerkt in heldere illustraties waarin de medewerkers centraal staan. Deze afbeeldingen worden ook gebruikt bij de interne communicatie zoals op ansichtkaarten, op roll-up banners en in presentaties.

Stevig en mooi drukwerk

Omdat medewerkers het veiligheidsboekje altijd bij zich hebben moet het tegen een stootje kunnen. De uitvoering is daarom robuust met een gelamineerde hardcover, het binnenwerk is gedrukt op stevig papier en het boekje is afgewerkt met een handig leeslint. De felle kleur op de omslag is een dubbelgedrukte fluorescerende inkt.